Noul proiect de educaţie 

HAIRGONOMY & IKONGROWINGBEAUTY | Cursuri Tunsoare

Alături de trainerii Hairgonomy: Răzvan Costan şi Vlad Saroşi, lansăm cursuri de tunsoare, create atât pentru a fundamenta noţiunile, cât şi pentru a perfecţiona tehnica de tunsoare .

Înainte de toate haideţi să cunoaştem povestea din spatele brandului HAIRGONOMY şi a echipei de hairstilisti care au pus bazele întregului concept de la Cluj-Napoca. 

WHERE HAIR MEETS ERGONOMICS

story behind Hairgonomy

Călătoria noastră a început din dorinţă interioară membrilor fondatori de a ne manifesta conceptul despre funcţionalitatea părului, cum poate acesta accesoriza o personalitate. Ne dorim şi muncim să fim mai mult decât un salon de coafură. Hairgonomy este șţiinţa aplicată designului părului, în care toţi factorii se împletesc pentru a oferi o experienţă captivantă. O fuziune de ergonomie, coafură și design.

Conceput pentru a satisface nevoile fiecărei persoane care consideră coafura o parte semnificativă a imaginii lor generale, salonul a fost proiectat cu atenţie pentru a crea un mediu cu adevărat unic. Confortul și relaxarea sunt cheia, cu scaune special concepute, iluminare perfectă și o experienţă unică individuală cu fiecare stilist în parte, de la consultarea iniţială a părului până la uscarea finală. Am dezvoltat o filozofie unică în care tratamentele estetice întâlnesc consultaţii profesionale dedicate fiecărui client.

Clienţii noștri aleg Hairgonomy nu doar pentru că vor să arate bine, ci vin la noi pentru a putea scăpa de presiunile și cerințele vieţii lor de zi cu zi și îşi doresc să se concentreze asupra lor pentru o perioadă scurtă de timp. Vrem ca cei care ne trec pragul salonului, să iasă arătând fabulos, şi ne mai dorim ca ei să plece simţindu-se minunat.

O echipă de stiliști aleasă cu atenţie și specialiști cu minţi tinere și curioase, care își folosesc expertiza creativă și capacitatea tehnică pentru a crea stiluri unice, personalizate, adaptate fiecărui individ în parte, pentru a le completa perfect personalitatea, aspectul și stilul de viaţă.

Vlad Saroşi și Răzvan Costan –  Creative directors & co-founders Hairgonomy şi-au pus amprenta în dezvoltarea unui concept în care nu există limită pentru creativitate, funcţionalitate, expresie artistică și design al părului.

OUR CREATIVE PLAYGROUND

Salonul Haigonomy are un concept eclectic, un design care stimulează creativitatea.

Poziţionat în zona centrală a Clujului lângă unul dintre centrele de afaceri, unde dinamica urbanului şi esenţa omului se întâlnesc. Pereţii pictaţi manual și picturile murale de pe tavan, crează un cadrul perfect pentru a evada într-un timp atemporal în timp ce echipa de hairstylisti crează tunsori şi colorări personalizate. Elemente din lemn, formele geometrice încorporate în curajul de a exprima nonconformismul. Toate într-un echilibru minimalist perfect.

TRAINERI

Răzvan Costan

Creative director & co-founder 

‘’Îmi place sa execut lucrări cu linii cât mai perfecte într-un stil adaptat cu o viziune artistică.

Cei 17 ani în domeniu mi-au permis să accesez  competiţii naţionale și internaţionale experinţe care mi-au definit stilul, astfel am descoperit în ce segment mă simt cel mai bine și anume tunsul părului. Am câștigat de 3 ori locul I naţional în cadrul celui mai mare show de anvergura din România și câteva menţiuni, dar momentul cel mai glorios a fost în anul 2012 când am fost desemnat reprezentantul României la International Trend Vision Award Madrid. Cu o lucrare de excepţie am reprezentat ţara și sunt mândru de rezultatele obţinute în cadrul competiţiilor de coafura, perioadă de determinare, progres și autocunoastere personală. În urma participării mele la numeroasele seminarii internaţionale din Londra încă din 2010 și până în prezent urmând prestigioasa Academie Vidal Sassoon. Toata această perioadă mi-a dat de înțeles că drumul nu se oprește aici și că mai am obiective de îndeplinit cum ar fi acela de a-mi construi propriul salon și spaţiul educaţional. 

Hairgonomy, concept pe care l-am creat alături de Vlad Saroşi coleg și prieten. Spaţiul este inspirat din ultimele tendinţe de design, deoarece consider că cei mai mulţi oameni funcţionează în prezent, nu în trecut și nici în viitor. Principalul obiectiv al meu și al echipei Hairgonomy este ca oamenii să simtă exact ce simţim și noi pentru ei, funcţionalitatea părului şi prelucrarea lui în funcţie de individ și de personalitatea acestuia, atât pentru clienţi cât și pentru cursanţii care ne vor trece pragul școlii noastre.’’

Vlad Saroşi

Creative director & co-founder

Vlad a pus bazele Hairgonomy alături de Răzvan, iar pe lângă legătura de prietenie, parteneriatul în business, i-a ajutat să creeze un concept solid, un brand în sine. 

‘’În cei 8 ani de muncă de experienţă şi muncă în salon am înţeles că perfecţionarea continuă şi determinarea cu care realizezi meseria de coafor coroborate cu pasiunea pentru arta părului sunt elementele care te aduc în punctul în care poţi să treci la etapa următoare, aceea de a face training şi a livra din know-how-ul tău. Am început să predau foarte repede după doar 2 ani de experienţă. Procesul de învăţare fiindu-mi amplificat de trecutul sportiv ce m-a făcut să mă antrenez constant pentru a deveni mai bun în fiecare zi. 

Clujul are o dinamică care ne permite să realizăm tunsori şi culori urbane, datorită prezenţei studenţilor şi a dorinţei acestora de a-şi defini un stil unic. Pentru noi poziţionarea într-un oraş care să aibă deschidere spre astfel de servicii, a reprezentat posibilitatea de a ne accesa creativitatea continuu.’’

 

EDUCATION

CREATIVITATEA ÎN MIȘCARE 

Toate cursurile și sistemului de educaţie HAIRGONOMY se bazează pe ateliere, ceea ce înseamnă că îţi vei petrece timpul alături de cei doi traineri tăind părul şi exersând alte practici care pun în valoare îmbunătăţirea tehnicii.

Primul curs lansat alături de Răzvan şi Vlad este: HAIRGONOMY FUNDAMENTALS.

Cursul mai poate fi denumit şi clasa ta de bază. Cu baza Hairgonomy vei dobândi informaţii cu tot ce trebuie să știi despre cele nouă tehnici de tunsoare.

Când, cum și de ce să le foloseşti, în timp ce înveţi cum să controlezi dinamica corpului, înţelegerea adecvării și a esteticii designului părului. Trei zile pline de informaţii, tehnică şi practică.

Cursul se adresează persoanelor la aflate la început având experienţă basic, dar şi celora ce vor să îşi întărească bazele.

Câteva elemente din structura cursului pe care le vei parcurge:

  • informaţia pleacă de la bază, identificăm nevoile fiecărei persoane şi vom adapta cursul după necesităţile individuale;
  • focus pe limbajul internaţional de tunsoare (desen, tehnică, formă);
  • forme clasice, clare pentru a solidifica baza;
  • linie, graduare, treaptă, triunghi, pătrat şi rotund. Vom trece prin fiecare formă în cele 3 zile;
  • cursantul realizează zilnic câte o tehnică şi o formă;
  • 3 lungimi: lung, mediu şi scurt, realizate de fiecare cursant în parte;

După participarea la primul curs, modulele următoarea vor fi o sinergie de informaţii care vor consolida elementele şi tehnica învăţată. Planul de educaţie are integrat şi cursuri de perfecţionare precum:

 HAIRGONOMY FUNDAMENTALS

 HAIRGONOMIX MODERN SALON

 HAIRGONOMY CREATIVE 

 HAIRGONOMY MEN’S

Dacă îţi doreşti să descoperi fundamentele tehnicii şi să ai acces la informaţii care te vor ajuta să aduci plus valoare muncii tale în salon, te invităm la workshop-urile de tunsoare Hairgonomy.  

www.hairgonomy.com

#ikongrowingeducation