Ne aflăm în ultimele zile ale anului, nu puteam trece în 2022, fără să ne reamintim că 2021 a reprezentat pentru noi, cel mai IKONIK an. 

Am creat şi lansat primul brand românesc de produse cosmetice conceput special pentru stilişti.

Povestea brandului nostru începe astfel:

„Iată că într-un loc pe ceriu, o strălucire mai mare se arată, iar de sub pământ se ridică pe-ncetul ceva rotund și strălucitor din cale afară, încât le lua vederea privindu-l; era sfântul soare; răsărea!” citat preluat din:

„Credinţele ţăranului român despre cer și stele” – Ion Otescu

La baza identităţii brandului nostru se află o poveste, haideţi să ne-o reamintim.

În legendele vechi românești, Soarele nu este doar astrul zilei care luminează făpturile din zori până la asfinţit, ci e închipuit și ca o fiinţă nemuritoare ce domnește peste natură, o figură regală și sacră dincolo de timp și veacuri. Reprezentările grafice le găsim peste tot în decoraţia populară, acesta devenind un simbol al centrului adânc înrădăcinat în memoria universală a lumii.

Am ales metafora soarelui ca și fundament al brandului IKONIK® pentru a sugera centralitatea stilistului, cel care ne oferă inspiraţia și direcţia în realizarea produselor cosmetice. Poziţia sa „iconică” este reprezentată în simbolul grafic al logo-ului nostru printr-un soare stilizat ale cărui raze converg ca niște săgeţi spre centru.

Pentru a sublinia originea autohtonă a brandului am denumit fiecare linie de produse inspirându-ne din repertoriul de arhaisme și regionalisme ale limbii române.

Cei 16 ani în care le-am oferit coaforilor din România o mare varietate de produse cosmetice ne-au ajutat să descoperim nevoile și tendinţele din saloanele de înfrumuseţare.

IKONIK® s-a născut firesc, din legătura strânsă pe care o avem de ani buni cu saloanele de înfrumuseţare, devenind primul brand românesc de produse cosmetice conceput special pentru stiliști.

Ţinând cont de nivelul și de performanţele realizate de stiliștii noștri în ultimii ani, am considerat că a sosit momentul lansării unui brand românesc pe măsura talentului lor.

Viziunea noastră: ne dorim ca IKONIK să fie prima alegere de produse cosmetice a saloanelor din România.

Misiunea noastră: ne dorim să reprezentăm comunitatea de stiliști din România dezvoltând un portofoliu adaptat mereu nevoilor acestora.

Valorile noastre:

  • rămânem aproape
  • suntem de încredere
  • și promovăm simplitatea.

IKONIK LUCERA este prima gamă de colorare lansată în portofoliul nostru.

Este o vopsea ton pe ton lichidă cu caracteristici şi beneficii incredibile pentru păr. Aceasta s-a potrivit perfect nevoilor stiliştilor, deoarece una dintre cele mai utilizate şi cerute servicii în saloane de înfrumuseţare este tehnica balayage. Colorarea noastră nu deschide melanina din firul de păr, ea doar nuanţează, tonalizează şi lasă părul mătăsos şi strălucitor.

Echipa noastră de educaţie s-a format firesc şi simplu. Alături de noi în promovarea brandului s-au alăturat stilişti care cred în valorile şi în misiunea noastră. 

E simplu când la baza brandului stau nevoile acestora, iar firesc vine dorinţa de a crea o adevărată experienţă împărtăşind împreună beneficiile produselor noastre.

Azi ne îndreptăm recunoştinţa spre fiecare trainer din echipa noastră de educaţie, dar şi spre stiliştii care promovează beneficiile IKONIK LUCERA.

În cele din urmă întreaga experienţă pe care o parcurge, fiecare clientă care trece pragul unui salon de înfrumuseţare este importantă, atât pentru noi cât şi pentru stilişti, deoarece am ajuns în punctul în care ne dorim ca fiecare etapă să o facem din pasiune pentru frumos şi să transmitem emoţie.

În 2022 ne propunem să strălucim împreună.

La mulţi ani!

#ikonikromania #ikonikhair #ikongrowingeducation #ikongrowingbeauty