Ceea ce a început ca un proiect pilot de educaţie s-a transformat  într-o frumoasă colaborare între JULLY CORNEA şi noi IKON Growing Beauty. Astfel că azi, 23 decembrie 2020, îi urăm bun venit în echipa noastră de educaţie, omului frumos care stă în spatele brandului Jully Cornea Hair Academy.

În următoarele rânduri vom descoperi cine e hairstilystul Jully Cornea, care este povestea ei şi cum a început colaborarea noastră.

Care este povestea ta Jully?

Hmmm pot spune că este una dintre acele poveşti pe care cu toţii am dori să o auzim, dar puţini dintre noi am avea puterea şi determinarea să o scriem rând cu rând, capitol după capitol.

Simt că cei 12 ani de carieră au trecut ca vântul prin viaţa mea şi spun asta pentru că nu îi simt ca pe o povară ci pe ca o împlinire atât profesională cât și sufletească. Nu m-au copleșit ci dimpotrivă îmi vor sta temelie pentru ceea ce destinul îmi pregătește. Determinarea, perseverenţa, intuiţia mi-au fost cei mai buni camarazi. Dacă vreau să evidenţiez ceva pentru cei ce acum citesc aceste rânduri este faptul că feeling-ul a fost de foarte multe ori cel mai bun plan al meu. Sunt foarte puţini cei care cred în potenţialul tău și sunt foarte mulţi cei care te descurajează, astfel că ceea ce îţi rămâne cu adevărat ești doar TU. Mi-am urmat visul, am muncit pe brânci pentru el, mi-am sacrificat familia, viaţa și am pus la bătaie până și cea mai mică urmă de speranţă. Probabil vă întrebaţi dacă în cei 12 ani am avut vreun moment în care mi-am dorit să renunţ. Știu că răspunsul nu va fi cel așteptat, pentru că NU, nu am vrut nicio secundă să cedez. Știam, simţeam și îmi doream să fiu astăzi AICI, în faţa voastră și a tuturor colegilor mei cu cea mai bună prestaţie a mea.

Ce a însemnat anul 2020 pentru tine?

Dragii mei, poate o să sune ciudat când voi spune că anul 2020 pentru mine profesional vorbind a fost unul dintre cei mai buni ani. Spun asta pentru că a dus la concretizarea proiectului meu de suflet și anume platforma de educaţie. Sunt un om care se hrănește de la cei pe care îi întâlnește și astfel nu am permis ca acest cumplit context social în care ne aflăm să-mi umbrească și să-mi fure unica bucurie, aceea de a împărtăși tot ceea ce ştiu. Am dat start acestui frumos proiect cu gândul și cu speranţa că nu vom uita să fim uniţi indiferent de situaţie și că oricât de întuneric va fi afară noi ne vom crea singuri raza noastră de lumină.

Cum a început colaborarea noastră din punctul tău de vedere?

Vreau să punctez faptul că după atâţia ani de profesie am întâlnit mulţi profesionişti şi puţini oameni. Pentru că da! Pentru mine un adevărat profesionist trebuie să se definească ca fiind OM şi mai apoi să întrunească alte calităţi. Noi relaţionăm înainte de toate ca oameni şi credeţi-mă sunt din ce în ce mai puţini. Am rămas plăcut surprinsă, iar apoi mi-am dat seama că a noastră colaborare va avea un viitor frumos pe mai departe şi sunt mulţumită că nu am greşit atunci când am decis să vă am alături în drumul meu spre evoluţie.

În cele două proiecte online de educaţie realizate împreună, am reunit peste 300 de coafori din întreaga ţară, te-a surprins numărul acestora?

Știu și cred cu tărie în potenţialul meu în această frumoasă colaborare şi mai ales în visul meu, cel de a forma o comunitate mare, unde fiecare va avea ceva de oferit, unde nu vom da uitării începuturile şi mai ales unde vom învăţa că doar uniți vom da valoare acestui domeniu atât de vast.

A fost un maraton de informaţii, module şi videouri educative apreciate de către toţi participanţii.

Da! Asta mă bucură nespus! Am reuşit să transpunem atât de coerent fiecare informaţie, să ne facem înţeleşi într-o manieră plăcută şi să vorbim pe limba fiecăruia. Nu pot spune că a fost uşor, dar cum spuneam şi mai sus, mă hrănesc din această continuă evoluţie, mă împlinesc sufleteşte şi îmi demonstrează faptul că am avut dreptate atunci când nu am renuntat.

Fraza „Nimeni nu ştie mai bine cum este să fii Hairstylist cu excepţia unui Hairstylist!” este motto-ul care a anticipat cel mai mare proiect al tău. Ce stă în spatele acestuia?

Spuneţi voi! Nu am dreptate? Ar putea să vorbească altcineva în numele nostru? Știe altcineva în afara  de un hairstylist câte sacrificii realizezi în evoluţia ta profesională? Știu! Mă repet! Dar când spun că este necesar să fim uniţi chiar cred în acest lucru, doar colegul de salon știe ce compromisuri faci pentru că inevitabil ajunge și el în aceeași postură. Și de ce să nu vorbim despre asta? De ce să nu ne confesăm cuiva care cu adevărat ar înţelege?

În noiembrie ai lansat cel mai mare proiect al tău, platforma de educaţie haircomunity.ro, felicitări pentru acest proiect grandios!

Vă mulţumesc! Da! Am dat start acestei platforme cu încredere, dar şi cu dorinţa ca fiecare coleg  să se regăsească în fiecare rând, să găsească informaţiile necesare în fiecare articol şi să persevereze cu ajutorul fiecărui material parcurs.

Platforma este doar un capitol din povestea mea, pentru că cei care fac parte acum din ea vor vedea lucruri cu adevărat de neuitat abia la finalul anului 2021. Pregătesc ceva sublim pentru colegii mei, pentru oamenii dragi mei și nu în ultimul rând pentru mine, Jully Cornea.

Ce simţi când vezi în mediul online lucrările de culoare ale hairstylistilor care au accesat cursurile tale?

Cred cu tărie că aceasta este cea mai mare satisfacţie a fiecăruia dintre noi. Am întâlnit oameni atât de faini, din multe colţuri ale acestei ţări, am rezonat cu fiecare în parte și am rămas aproape de ei atât cât am reuşit de mult. Atunci când văd lucrările lor pur și simplu simt că mă transpun, că fac parte din acea lucrare și că lucrarea vorbește pentru mine. Da! Chiar așa este! Lucrările noastre sunt cele care vorbesc pentru noi, iar faptele noastre sunt cele care rămân în amintirea tuturor. Doar tu decizi dacă amintirea trebuie povestită sau dacă trebuie lăsată în trecut.

Anul acesta ai descoperit toate brandurile din portofoliul nostru de produse, cum e să simţi brandul, iar apoi să-l promovezi comunităţii de hairstilişti?

Nu cred dacă în cei 12 ani de carieră am recomandat vreun produs fără ca eu să fiu convinsă că da, acel produs este cu adevărat bun. Am descoperit şi am rămas plăcut suprinsă de tot ceea ce reprezintă IKON GROWING BEAUTY de la întreaga echipă până la portofoliu de produse aflat în distribuţie. Brandurile şi strategia prin care sunt distribuite în România ne satisfac nevoile noastre ca profesionişti, dar şi ale clienţilor noştri cei care ne trec pragul saloanelor de înfrumuseţare.

CREATIVE EDUCATOR IKON Growing Beauty este titulatura cu care îţi urăm bun venit în trustul nostru. Cum priveşti propunerea noastră şi colaborarea pe care de acum o începem împreună?

Mă înclin! Vă mulţumesc că veţi face parte din povestea mea şi că mi-aţi permis să îmi duc visul mai departe alături de voi.

Promit solemn atât în faţa voastră cât și a cititorilor noștri că a noastră colaborare va lăsa ,,urme” frumoase în industria de înfrumuseţare.